Hét buitenleven: genieten, ontspannen en rust in de mooie en weelderige natuur van Huis in Westerwald.

Omgeving


Het Westerwald is als toeristische bestemming minder bekend, maar minstens zo aantrekkelijk! De streek ligt onder Bonn ten oosten van de Rijn bij Koblenz. Net aan de andere kant van de Eifel. Het natuurpark Westerwald in Rijnland-Palts wordt begrensd door de rivieren: Rijn, Sieg, Dill en Lahn.

Het  is een afwisselend gebied: heuvels en dalletjes met vele beekjes, kronkelige wegen met afwisselende gemêleerde bossen, kleinschalige landbouwgrond met diverse gewassen en  panoramische vergezichten. In deze boeiende landstreek ligt 'ons' dorpje
Seelbach aan de Wied bij Flammersfeld. Een landelijke omgeving: het échte buitenleven!
 

Seelbach
Seelbach Westerwald (350 inwoners) is een lieflijk dorpje liggend in het rustige dal van de Wied omringd door heuvels, vergezichten en bossen, ver van snelwegen. Een oud spoorlijntje wordt 2 keer per dag gebruikt door een goederentreintje. Het huis kijkt uit op het voormalig station 'Flammersfeld' dat nu dienst doet als atelier van een beeldhouwer.
Seelbach ligt in een uitgebreid wandelgebied. Fietsen kan ook als je niet opziet tegen zo nu en dan een klimmetje! Er zijn diverse wandelkaarten in het huis te vinden. Er zijn speciale trajecten voor nordic walking. In Flammersfeld (3 km) is een minigolf en er zijn tennisbanen te huur. 

 
Koblenz
De oude stad Koblenz aan de monding van de Moezel, op de landtong tussen Rijn en Moezel ligt het Deutsches Eck met een groot monument ter ere van Kaiser Wilhelm I.
Vanuit Ehrenbreitschein, op Gibraltar na de grootste rotsvesting van Europa, gaat een kabelbaan hiernaar toe. U bezoekt eerst de vesting met zijn historisch verleden en suist dan met de kabelbaan over de Rijn om de historische stad met prachtige gebouwen en veel historie te bezoeken. U kunt uw bezoek afwisselen met een boottocht op de Rijn en het werelderfgoed Rijndal ervaren en/of genieten van het uitzicht van de Moezel.


Köln
Zoals u in het Römisch-Germanische Museum kunt zien, behoort Keulen tot de oudste steden van Duitsland. Op straat is veel kunst te vinden, met name architectuur en beeldhouwwerken. Keulen heeft veel musea: Wallraf-Richarts Museum; Museum Ludwig; Sportmuseum; Designmuseum en het Chocolademuseum. Keulen heeft vele belangrijke kerken. In de 11e eeuw was Keulen in Europa richtinggevend op het gebied van kerkelijke bouwkunst. De Dom is als enige gotisch, de andere belangrijke kerken zijn Romaanse gebouwen. 


Keulen is natuurlijk de stad van 4711, bovendien een prima en gezellige winkelstad. De beste plek is de Hohe Strasse, iets ten zuiden van de Dom. Er zijn nog veel traditionele huisbrouwerijen, zoals het bovengistende bier Kölsch. Het hart van het uitgaansleven ligt op en rond de Alter Markt en is verder verdeeld in vier verschillende wijken: aan de oever van de Rijn ligt 'Rheinvorstadt' met veel restaurants en cafés; rond de 'Offenbach Platz'  voor de meeste opera- en theatervoorstellingen; bioscopen, nachtclubs en discotheken rond de 'Hohenzellernrin' en tenslotte zitten studenten vooral rond de 'Zulpicher Straße' in het westen van de stad

E-mailen
Bellen
Map
Info